Атанас -Стоянов Вълков

Композитор, инструменталист, музикален продуцент. Роден през 1982 г. в град Бургас (България).

Носител на много награди и отличия, между тях първо място в Берлин на 7th BTC Score commpetition и стипендия в Berklee College of music. Класическо музикално образование получава в Държавно Музикално Училище І и ІІ степен в Лублин и в Факултет по джаз в Катовице (пиано, вибрафон, маримба, ударни инструменти).

Продуцент на клубова музика за френския Mad House, записал е няколко сингели и ремикси, между тях ”Like a prayer”  на Мадона и и ”Stayin’ Alive” на Bee Gees.

Заедно с Бамбин Мукенди е творил различни LIVE- ACTY и няколко години е концертирал на фестивали и в различни клубове във Франция, Белгия, Полша.  Като изпълнител работил е с икони на полската електронна музика – Novika, Beats Freandly. За албум „Магнес” получава престижното полско отличие „Фридерик”.

Неговите музикални корени произхождат от родния Балкан и циганска музика, обогатени със славянска мелодика и джаз.  Композира и продуцира филмова музика, през 2009 г. спонсориран от фирма Dolby Lab пътува до Лос Анжелис и посещава най-големи записни студия в Холиуд където се запознава с най-новите направления в продукцията на филмовата музика.  Възхищава се от импровизационно изкуство (създава проект ,,Improssesions”  в рамките на който записва и концертира. Освен индивидуалната артистична дейност изпълнява много поръчки в радиото и телевизията (извучаване на телвизионния канал,  композира музика за рекламни спотове – пр.  за VW Scirocco – „Hard to Resist’” с участието на известният Бабелсберг Оркестър.

Вълков по оригинален начин свързва музиката от различни извори и от различн жанрове –   балканския и полски фолклор с електронната, класическа и съвременна музика. Смело използва най-новите технологии в областта на извличане на звука свързвайки ги с често изненадващи оркестрови аранжименти.  Безпроблемно борави с различни музикални жанрове и похвати едновременно запазвайки свой собствен стил и начин на изразяване на творческа мисъл.

Неговата музика може да се нарече сблъсък на различни музикални светове по мярка на ХХІ век, което доцениха много фонографски фирми, филмови продуценти, режисьори, рекламни агенции в Полша, Франция,  Белгия, Швеция, САЩ.